Askolan lumitilanne – ilmoittautumisaikaa jatketaan su 17.4. asti

Askolassa on jo nähty lumettomia alueita etelärinteillä ja kuusikoissa. Avoimilla alueilla lunta vielä on runsaasti. Tällä hetkellä sääennuste lupaa lämpimämpiä päiviä ja vesisateitakin, joten toivoa on, että lumi myös aukeilta alueilta pääsisi sulamaan ennen kisaviikonloppua.

Ilmoittautumisaikaa pidennetään alkuperäisestä torstaista 14.4. sunnuntaihin 17.4. saakka. Päivitämme lumitilannetta ja jos se meistä järjestäjistä on kiinni, niin lähdemme vaikka lapioimaan lunta pelloilta, jotta kisat päästään pitämään suunnitellusti!

3 kommenttia artikkeliin ”Askolan lumitilanne – ilmoittautumisaikaa jatketaan su 17.4. asti”

 1. Saisiko vielä päivityksen lumitilanteesta ennenkö ilmoittautuminen sulkeutuu? Monta prosenttia on sulana ja onko lunta 5 vai 30 cm?

  Vastaa
  • Ratamestarin virallinen lausunto viikon takaa kuvailee lumitilannetta näin ”Lumitilanne on tällä hetkellä valitettavasti talvinen. Maastossa on lumettomia alueita, mutta lumipeite on kokonaisuutena varsin kattava ja avoimilla taimikoilla lunta voi olla vielä 40-50 cm. Kilpailua edeltävien parin viikon ajalle on kuitenkin ennustettu lauhempaa säätä ja vesisateita sekä aurinkoisia päiviä, joten lumipeite huvennee selvästi, joskaan lumettomiin olosuhteisiin ei tämän kevään FinnSpringissä päästä.”

   Viikon aikana tilanne on parantunut, mutta kuten kaikki sisämaan maastoissa liikkuneet ovat huomanneet, lumipeitteen paksuus vaihtelee vielä paljon. Aurinkoa ja lämmintä on luvattu, joten lumipeite varmasti ohenee. Jos kisaan ilmoittautuminen mietityttää vielä, niin sekä lauantaina että sunnuntaina on tarjolla kuntosuunnistusta!

   Vastaa

Jätä kommentti