Kilpailuohjeet

Lopulliset kilpailuohjeet nähtävissä kilpailupäivinä kilpailukeskuksessa ja päivitettynä kilpailusivuilla. MUUTOKSET JA LISÄYKSET JULKAISUN JÄLKEEN ESITETÄÄN PUNAISELLA.

TÄHÄN ON KOOTTU ERITYISESTI HUOMIOITAVAT KOHDAT:

K-pisteellä mahdollisuus ohjata lastensarjalaisia. Kulku toimitsijaparkista!

 • Ei WCtä lähtöalueella (vaihdossa on lähtö viitoituksen varrella)
 • Varaa aikaa tienvarsiparkista kilpailukeskukseen siirtymiseen, matkaa voi olla 3 km. Noudata opasteita ja opastajia!
 • Emit-numerot on ilmoitettava myös viestin osalta etukäteen Irmaan JO perjantaihin 22.4. kl 18 mennessä. Sisäänlukua ei tehdä lähtö- ja vaihtoalueelle siirryttäessä. Määräajan jälkeen muutokset ja maksut kilpailuinfoon!
 • H/D18E ja H/D20E -sarjoissa on hajonta ja parittomat kilpailunumerot ottavat _1-merkityt rastimääritteet ja kartat ja parilliset kilpailunumerot ottavat _2-merkityt rastimääritteet ja kartat.
 • Sarjat, matkat, lähdöt, matka lähtöön ja palkittavien määrä pdf-muodossa -> Matkat ja palkittavat
 • Viestin lähtöjärjestäytyminen https://2022.finnspring.net/viestin-lahtojarjestelyt/
 • Viestiliigan gps-joukkueet lisätty
 • Vaihto tapahtuu vaihtopuomilla käsikosketuksella. Lähtevä suunnistaja ottaa kilpailukartan karttatelineestä.

Kuntosuunnistusta on tarjolla molempina kilpailupäivinä, ohjeet löytyvät kuntosuunnistussivulta.

https://2022.finnspring.net/kuntosuunnistus/

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja Timo Sirola (timo.sirola@gmail.com p. 050 590 4590).
Ratamestariryhmän johtaja Ari Parviainen.
IOF:n Event Adviser Jouni Lipponen.
Suunnistusliiton TA-valvoja Matti Mäkirinne (p. 0400 523 258).
Ratavalvoja Eero Nevalainen.

Tulospalvelu: Timo Kokko, Tmi Kokkens (timo.kokko@kokkens.fi p. 050 584 9941).
Tiedottaja: Hanna Riihinen (finnspring@gmail.com p. 040 314 3579).

Viestin maalituomari: Kari Hakuli
Ratavalvoja: Eero Nevalainen
Tuomarineuvoston puheenjohtaja: Seppo Keltamäki, Joutsenon Kullervo
Tuomarineuvoston jäsenet: Tapio Kujala, Rasti-Jussit ja Tapani Partanen, HyRa.

Viestin tuomarineuvosto: Seppo Keltamäki, Joutsenon Kullervo, Timo Saarinen, Tampereen Pyrintö, Markku Ijas, Hyvinkään Rasti.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton kilpailusääntöjä sekä kilpailun järjestäjän kilpailuohjeita. 

Kilpailussa on piikkarikielto, nastarit ovat sallittuja.

Opastus ja paikoitus

Opastus paikoitukseen alkaa Mäntsälä-Porvoo tieltä (tie nro 55) Monninkylän kohdalta Askolan kirkonkylään Monninkyläntielle (tie nro 1635).

Opastus jatkuu Monninkyläntieltä Tiilääntielle risteyksestä ja liikenteenohjaajien opastusta on noudatettava erityisellä huolella parkkipaikkojen hajanaisuuden takia (Googlelinkki ja koordinaatit opastukseen https://goo.gl/maps/fiU5kmHw3tVE3oPHA 60.49892117908186, 25.553954049820685).

Paikoitus tapahtuu eri kohteisiin keskustan tuntumassa kaduille ja yleisille pysäköintialueille. Etäisyys kilpailukeskukseen on enimmillään 3 km.

Järjestäjä toivoo osallistujilta aktiivisuutta yhteiskuljetuksiin pysäköintipaikkojen rajallisuuden kuin myös yleisen ilmastokuormituksen takia. Esimerkiksi Porvoon väylän varressa on liityntäpysäköintipaikkoja, joissa voi järjestäytyä kimppakyyteihin https://www.porvoo.fi/asuminen-ymparisto/kadut-ja-liikenne/pysakointi/liityntapysakointi/

Pysäköintimaksua ei peritä.

VARAATHAN TARPEEKSI AIKAA PAIKOTUKSESTA KILPAILUKESKUKSEEN SIIRTYMISEEN!

Maasto

Maasto on pääosin nopeakulkuista Itä-Uusimaalaista avokallio-kangasmaastoa. Alueelle tyypillisesti pohja on paikoin hieman kivistä ja suuria kiviä on runsaasti.

Kielletyt alueet

Piha-alueet ovat kiellettyjä alueita. Lisäksi maastossa on erillisiä kiellettyjä alueita, jotka on merkitty karttaan ja/tai maastoon kielletyn alueen nauhalla (kelta-punainen). Kielletyille alueille meneminen johtaa kilpailijan hylkäämiseen.

Kilpailumaastoon ei saa mennä muulloin kuin oman kilpailusuorituksen aikana.r

Henkilökohtainen kilpailu lauantaina 23.4.

Kilpailukartta

Lauantaina mittakaava 1:15 000 eliittisarjoissa ja sarjoissa H/D21A. Sarjoissa H/D10, H/D10RR, H/D45A,AL ja vanhemmat mittakaava 1:7 500 ja kaikissa muissa sarjoissa 1:10 000.

Käyräväli kaikissa mittakaavoissa 5 m. Painatus/tulostus 04/2022. Kartoitus 2021-22, Janne Weckman.

Kartan koko on sarjasta riippuen A3S, A3, A4 tai A5. Kartta on muovikotelossa. Mallikartta on nähtävillä lähtöpaikoilla.

Rastit, leimausjärjestelmä ja Emit

Mallirasti on nähtävillä opaspaalun vieressä. Kilpailussa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Kilpailija on itse vastuussa Emitin ja Emit-numeron oikeellisuudesta. Rastit ovat mallirastin mukaisia. Osalla rasteista rastitunnus on eri kuin rastileimasimen Emit-koodi eli näytöllisen Emitin näyttöön tulee eri numero kuin rastitunnus. 

Vuokra-Emit lunastetaan kilpailuinfosta hintaan 5 €. Vuokra-Emitit on palautettava maaliintulon jälkeen kilpailuinfoon. Palauttamatta jätetystä Emitistä peritään 60 €.

HUOM 1 Tarkista korttisi kilpailukeskuksessa 0-leimasimella. Toimimattoman Emitin tilalle voit vuokrata uuden kilpailuinfosta 5 €.

HUOM 2 SSL:n kilpailusäännöt: ”Kilpailijan suoritus hylätään, kun kilpailija on käyttänyt muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia.” Tarkistathan huolellisesti Emit-numerosi lähtölistoista. Virheelliset tiedot on korjattava ennen kisaa sähköpostitse timo.kokko@kokkens.fi viimeistään perjantaina 22.4. klo 18 mennessä. Tämän jälkeen Emit-numeromuutokset kisa-aamuna kilpailuinfoon hintaan 10 €.

Viimeinen rasti: Viimeinen rasti on sama kaikilla kilpailijoilla. Viimeisellä rastilla on useita leimasimia, joissa yhdessä on RR-tunnus ja muissa numerotunnus. Voit leimata millä tahansa viimeisen rastin leimasimella. Viimeisiltä rasteilta maaliin johtaa viitoitus, jota on noudatettava. Maaliviivalla on maalileimaus.

Juoma- ja ensiapupaikat

Juomapaikat on merkitty kilpailukarttaan. Juomana on vettä. 

Ensiapupiste on kilpailukeskuksessa ja maastossa ensiapurasti on kilpailukarttaan merkityssä paikassa. Juoma- ja lähtöpaikoilta saadaan tarvittaessa yhteys ensiapuun.

Lähtöluettelot

Lähtöluettelot ovat nähtävissä 2022.finnspring.net -> tulospalvelusivuilla, kilpailukeskuksessa ja lähtöpaikoilla.

https://www.kokkens.fi/kilpailut/2022/finnspring/ 

Lähdöt

Ensimmäiset lähdöt on lauantaina klo 11:00. Lähtöjen 1-4 viitoitukset alkavat opaspaalulta. Viitoitukselta ei saa poiketa.

Lähtö 1: matkaa kilpailukeskuksesta 2100 m

Lähtö 2: matkaa kilpailukeskuksesta 2200 m

Lähtö 3: matkaa kilpailukeskuksesta 2300 m

Lähtö 4: matkaa kilpailukeskuksesta 1700 m

Sarjojen kilpailumatkat

https://2022.finnspring.net/sarjat-ja-matkat/ 

Sarjat, matkat, matkat lähtöön ja palkittavien määrä pdf-muotoisena -> Matkat ja palkittavat

Kilpailunumerot, Emit-tarkistuslipukkeet ja rastinmääritteet

Kilpailunumerot ovat saatavana itsepalveluna kilpailukeskuksessa. Kilpailuinfosta saa varanumeroita. Kilpailunumeroiden kiinnitykseen omat hakaneulat. Kilpailunumeroa ei saa taittaa.

Lähdöissä on saatavilla Emit-tarkistuslipukkeet ja irralliset rastinmääritteet. Rastinmääritteitä varten ei ole kiinnitystarvikkeita tai suojuksia. Rastinmääritteet on painettu myös karttaan.

H/D18E ja H/D20E hajontaradat

H/D18E ja H/D20E -sarjoissa on hajonta. Parittomat kilpailunumerot ottavat _1-merkityt rastimääritteet ja kartat ja parilliset kilpailunumerot ottavat _2-merkityt rastimääritteet ja kartat.

Kilpailijan vastuulla on ottaa oikea kartta, tarkasta vielä lähdön hetkellä omasta kilpailunumerosta, onko se pariton (= 1) vai parillinen (= 2).

Lähtöjen 1, 2 ja 3 toiminta

Viitoitukset lähtöihin alkavat opaspaalulta. Lähtöihin on matkaa 1700-2300 metriä, asfaltti- ja hiekkatietä pitkin. Viitoitukselta ei saa poiketa, ympäröivät alueet ovat kilpailualuetta. WC:t sijaitsevat lähtöviitoituksen varrella n. 1700 m kilpailukeskuksesta. Lähdöissä ei ole WC:tä.

Lähtömenettely

4 min: Kilpailija siirtyy lähtöruutuun oman lähtöaikansa mukaisesti. Käytössä ns. hiljainen lähtö, jolloin kilpailijoita ei kutsuta nimellä.  Lähtö 1:n sarjoilla rastimääritteet (lähdöissä 2 ja 3 ovat tarjolla ennen lähtökarsinaa).

3 min: Emit-kortin nollaus. Emit-kortin nollaus on kilpailijan vastuulla.

2 min: Kilpailukartta nähtävillä

1 min: Siirtyminen kartoille. Kartan saa ottaa vasta lähtöhetkellä.

Lähtö: Kilpailija ottaa karttansa ja seuraa viitoitusta K-pisteelle, josta suunnistus alkaa. K-piste on merkitty karttaan kolmiolla ja maastoon rastilipulla. Viitoitukselta ei saa poiketa. 

Myöhästyneet lähtijät ilmoittautuvat lähdössä.

Lähdön 4 toiminta

Lähdöstä 4 lähtevät H/D14 ja nuoremmat sarjat. Lähtöön on matkaa noin 1700 m, asfaltti-ja hiekkatietä pitkin. Viitoitus alkaa opaspaalulta. Viitoitukselta ei saa poiketa, ympäröivä alue on kilpailualuetta. WC sijaitsee lähdön läheisyydessä. Lähtö 4 sijaitsee lähtöihin 1-3 ja kuntosuunnistuksen lähtöön vievän viitoituksen varrella. 

Lähdössä ovat Emit-tarkistuslipukkeet. Rastinmääritteet on painettu karttoihin. Lähdöissä on saatavilla myös erillisiä määritteitä, poislukien RR-sarjat. Rastinmääritteitä varten ei ole kiinnitystarvikkeita tai suojuksia.

Lähdön 4 erityisohjeet

5 min ennen lähtöä: Suunnistajat kutsutaan lähtöön kilpailijan nimellä. Sarjoissa H/D10RR, H/D10 ja H/D12TR suunnistaja saa tutustua karttaan. Lähdön toimitsija neuvoo ja opastaa tarvittaessa karttaan tutustumisessa. 

4 min: Emit-kortin nollaus

3 min: Lähdön toimitsija tarkistaa lähtöajan ja Emitin numeron. 

2 min

 • H/D10RR ja H/10 -sarjan suunnistaja saa kilpailukartan ja lähdön toimitsija opastaa. 
 • H/D12TR -sarjan suunnistaja saa kilpailukartan.
 • H/D12, H/D13 ja H/D14 -sarjan suunnistaja voi tutustua kilpailukarttaan, johon on merkitty K-piste (punainen kolmio). K-piste on lähtöpisteessä (lähtöpaikalla).

1 min:  

 • H/D10RR ja H/10 -sarjan suunnistaja siirtyy seuraavaan lähtöruutuun ja saa tutustua edelleen kilpailukarttaan. 
 • H/D12TR -sarjan suunnistaja siirtyy seuraavaan lähtöruutuun ja saa tutustua edelleen kilpailukarttaan.
 • H/D12, H/D13 ja H/D14 -sarjan suunnistaja saa itse ottaa kilpailukarttansa sarjatunnuksella merkitystä ämpäristä ja tutustua rataan.

Lähtö: Lähtömerkki annetaan lähtökellolla. Lähtö tapahtuu K-pisteeltä eli lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio kartalla. K-piste on merkitty rastilipulla.

Myöhästyneet lähtijät ilmoittautuvat lähdössä.

Rastireitti- ja tukireittisarjojen erillisohjeet

Rastireittiradoissa (RR) on karttaan merkitty viitoitus, jonka varrella rastit ovat. Maastoon tämä viitoitus on merkitty yhtenäisellä valkoisella nauhalla ja karttaan oranssilla viivalla. Viitoitukselta saa poiketa. Rastit ovat mallirastin mukaisia ja rastilipuissa on joka sivulla RR1, RR2 jne. -tunnukset. Myös leimasinlaudassa on tämä sama tunnus. Rastit on leimattava numerojärjestyksessä.

Tukireittiradan (TR) viitoitus on sama kuin rastireitin viitoitus. Rastit ovat hieman erillään viitoituksesta ja ne on merkitty tavallisin numerotunnuksin. Tarkista rastinmääritteistä numerokoodien vastaavuus.

Viimeisellä rastilla on useita leimasimia, joissa yhdessä on RR-tunnus ja muissa numerotunnus. Voit leimata millä tahansa viimeisen rastin leimasimista. Viimeiseltä rastilta maaliin johtaa viitoitus, jota on noudatettava. Maaliviivalla suoritetaan vielä maalileimaus. Kustakin virheellisestä tai puuttuvasta leimauksesta RR-sarjalaisen aikaan lisätään 10 minuuttia, eikä suoritusta hylätä. Muissa sarjoissa virheellinen leimaus johtaa hylkäykseen.

Maali

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Maaliviivalla suoritetaan maalileimaus, jonka jälkeen kilpailija siirtyy leimantarkistukseen. Jos leimauksissa on epäselvyyksiä, kilpailija ohjataan itkumuurille ongelman selvittämistä varten. Tarkastuksen tulos ilmoitetaan itkumuurilla. Maali suljetaan lauantaina klo 17:00.

Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä huoltajille ennen viimeistä lähtöaikaa. Reilua peliä kilpailussa!

Keskeyttäminen

Keskeyttäneiden kilpailijoiden on ilmoittauduttava maalissa tai välitettävä tieto keskeytyksestä maaliin.

Viestikilpailu sunnuntaina 24.4.

Viestiliigan erillisohjeet (gps-seuranta)

H/D21 viesteissä on käytössä GPS-seuranta kaikilla osuuksilla. Joukkue, joka kieltäytyy seurantalaitteen kantamisesta, suljetaan kilpailusta. GPS-seurantaan valituista joukkueista on nähtävillä oma listansa kilpailukeskuksessa. Seurattavat joukkueet saattavat muuttua kisan aikana, joten seuraa kuulutusta kilpailukeskuksessa. Seurantalaite ja GPS-liivi asennetaan kilpailijalle järjestäjien avustamana ennen sisäänmenoa olevassa GPSpisteessä.

Seurantalaite ja GPS-liivi on pidettävä päällä 0-leimauksen (sisäänmenon) jälkeen siihen asti, kunnes kilpailijalta kerätään GPS-laite ja liivi pois leimantarkistuksen jälkeen GPS-pisteellä. Oman GPS-liivin käyttäminen on sallittua. Halutessaan GPS-liivin voi noutaa ennen sisäänmenoa GPS-pisteeltä, mutta itse seurantalaite asennetaan vasta sisäänmenon yhteydessä.

FINNSPRING VIESTI | Gps-joukkueet

Naiset

501 Rastikarhut
502 Rastikarhut 2
503 Tampereen Pyrintö
504 Pargas IF
505 Kalevan Rasti
506 Paimion Rasti
507 Lynx
508 Kangasala SK
509 Lahden Suunnistajat-37
510 Tampereen Pyrintö 2
513 Jämsän Retki-Veikot
514 Espoon Suunta
515 Helsingin Suunnistajat
538 SK Pohjantähti
539 Suunta Jyväskylä 

Miehet

1 Koovee
2 Helsingin Suunnistajat
3 Paimion Rasti
4 Tampereen Pyrintö
5 Turun Suunnistajat
6 Turun Metsänkävijät
7 Espoon Suunta
8 Lahden Suunnistajat-37
9 OK 77
10 IF Brahe
11 KalevanRasti
12 Vehkalahden Veikot
13 Navi
14 Kalevan Rasti 2
15 Helsingin Suunnistajat 2
16 LahdenSuunnistajat-37 2
17 Lynx
18 Lapuan Virkiä
19 Ikaalisten Nouseva-Voima
20 Espoon Suunta 2
21 MS Parma

Joukkueita voidaan lisätä ankkuriosuudelle.

Kilpailukartta

Sunnuntaina mittakaava 1:10 000 muissa sarjoissa paitsi H/D10RR sekä H/D150 ja vanhemmat, joissa mittakaava 1:7 500. Käyräväli kaikissa mittakaavoissa 5 m. Painatus/tulostus 04/2022. Kartoitus 2021-22, Janne Weckman.

Kartta on muovisuojuksessa. Kartan koko on A3, A4 tai A5. Rastinmääritteet on painettu karttaan, ei irrallisia rastimääritteitä. Tarkista, että otat oikean kartan. Varakartan saa toimitsijalta. Mallikartta on nähtävillä vaihtoalueella.

Rastit ja leimausjärjestelmä

Rastit ovat opaspaalun vieressä sijaitsevan mallirastin mukaisia. Kilpailussa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Jokaisella osuudella/juoksijalla on oltava oma Emit, eikä samaa Emitiä voi käyttää eri joukkueissa. Osalla rasteista rastitunnus on eri kuin rastileimasimen Emit-koodi eli näytöllisen Emitin näyttöön tulee eri numero kuin rastitunnus on. Kilpailussa on käytössä vaihto- ja maalileimaus.

HUOM 1 Tarkista korttisi kilpailukeskuksessa 0-leimasimella. Toimimattoman Emitin tilalle voit vuokrata uuden kilpailuinfosta 5 €.

HUOM 2 SSL:n kilpailusäännöt: ”Kilpailijan suoritus hylätään, kun kilpailija on käyttänyt muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia.” Tarkistathan huolellisesti Emit-numerosi. Virheelliset tiedot on korjattava ennen kisaa sähköpostitse timo.kokko@kokkens.fi viimeistään perjantaina 22.4. klo 18 mennessä. Tämän jälkeen Emit-numeromuutokset kilpailuinfoon hintaan 10 €.

Viimeinen rasti

Viimeinen rasti on sama kaikilla kilpailijoilla. Viimeisellä rastilla on useita leimasimia, joissa yhdessä on RR-tunnus ja muissa numerotunnus. Voit leimata millä tahansa viimeisen rastin leimasimella. Viimeiseltä rastilta johtaa kaikille yhteinen viitoitus maaliin, jota on noudatettava. Maaliviivalla suoritetaan vaihto-/maalileimaus.

Juoma- ja ensiapupaikat

Viestissä ei ole juomapisteitä. Ensiapupiste on kilpailukeskuksessa.

Kilpailumatkat

Sarjat ja matkat

Juoksujärjestykset ja Emit-numerot

Viestijoukkueiden juoksujärjestykset ja Emit-numerot on jätettävä ensisijaisesti IRMA-palveluun perjantaina 22.4. klo 18:00 mennessä. Jos juoksujärjestystä ei pystytä syöttämään IRMAan, juoksujärjestyksen voi jättää sähköpostitse osoitteella timo.kokko@kokkens.fi pe 22.4. klo 18:00 mennessä. Määräaikojen jälkeen jätetystä muutoksesta peritään 10 €/joukkue. Muutokset ja maksut kisainfoon.

Viestin kilpailumateriaali

Kaikissa sarjoissa käytetään kilpailunumeroa. Kilpailunumerot ja emit-tarkistusliuskat noudetaan infosta seuroittain. Kilpailunumeroiden kiinnitykseen omat hakaneulat. Kaikkien sarjojen ankkuriosuudella käytetään keltapohjaisia numeroita.

Lähdöt ja vaihdot

Lähtö- ja vaihtoalueen sisäänpääsy avataan klo 10.00. Siirry lähtöalueelle hyvissä ajoin. Yhtä emitiä saa käyttää kilpailussa vain kerran ja vain yhdellä osuudella. Lähtö- ja vaihtoalueelle siirryttäessä tapahtuu emitin nollaus. Viestin verryttelyalueella on WC.

HUOMAATHAN, ETTÄ EMIT-NUMEROT ON ILMOITETTAVA ETUKÄTEEN IRMAAN!

Viestin lähtöjärjestelyt

Lähtöajat ja sarjat

10.30 Naisten Viestiliiga D21

10.40 H/D10-12, H/D12, H/D14

10.50 H120, H150, D120, D150, D180, D210, H/D21AL

11.00 D15-18, H15-18, H180, H210

12.10 Miesten Viestiliiga H21

Kaikissa viestisarjoissa on kolme osuutta.

Erityisohjeet ensimmäiselle osuudelle

Lähtö- ja verryttelyalueelle siirrytään kuulutuksen ja opasteiden mukaan emitin nollauspisteen kautta, joka sijaitsee maalin vieressä. Sisään verryttelyalueelle pääsee lähtöryhmittäin. Lähtöpaikalla toimitaan kuuluttajan ja toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti.

Verryttelyalueella olevista infotauluista näet kilpailunumeroasi vastaavan lähtörivin ja lähtöpaikan. Lähtörivit on merkattu numerokyltein. Kilpailijat siirtyvät kuulutuksen ohjeiden mukaan numeronsa osoittamalle paikalle noin 4 minuuttia ennen lähtöhetkeä.

Kartat jaetaan kilpailijoille käteen. Saadessaan kartan toimitsijalta kilpailijan on varmistettava, että hänellä on kilpailunumeroaan vastaava kartta. Oikean kartan lähdössä saaminen on kilpailijan vastuulla.

Lähtölaukaus ammutaan. Kilpailija ei saa liikkua paikaltaan eteenpäin tai katsoa karttaa ennen lähtölaukausta. Varaslähdön ottaneet tai sen aiheuttaneet joukkueet hylätään.

Myöhästyneet joukkueet saavat karttansa lähtölaukauksen jälkeen lähdön toimitsijalta.

Sarjoissa H/D14, H/D12, H/D10-12 kartan saa avata toimitsijan luvalla 1 min ennen lähtöhetkeä.

Vaihto

Vaihtoon tulevan kilpailijan vaihtoaika saadaan vaihtoleimauksesta maalin kohdalla. Saapuva suunnistaja lähettää seuraavan osuuden viestinviejän vaihtopuomilla käsikosketuksella. Tämän jälkeen saapuva suunnistaja vie karttansa seurapussiin ja siirtyy leimantarkistukseen.

Lähtevä suunnistaja ottaa kilpailukartan karttatelineestä. Suunnistaja vastaa oikean kartan ottamisesta. Väärän kartan ottaminen johtaa joukkueen hylkäämiseen.

Jos joukkueen karttaa ei ole karttatelineessä, ilmoittaa lähtevä suunnistaja siitä vaihdon toimitsijalle ja suunnistajalle annetaan varakartta. Menetettyä aikaa ei hyvitetä kilpailussa.

Epäselvät leimaukset selvitetään itkumuurilla. Vuokratut Emit-kortit on palautettava maaliintulon jälkeen kilpailuinfoon. Palauttamatta jätetystä Emit-kortista peritään 60 €.

Maali

Maaliin tuleva kilpailija juoksee maalikarsinaan. Maalituomari ratkaisee sijoituksen maaliviivalla. Maalileimaus suoritetaan välittömästi maaliviivan jälkeen. Kilpailija vie kartan seurapussiin ja jatkaa matkaa leimantarkistukseen. Maali suljetaan klo 16.00

H/D10-12 lisäohjeet

Maksimi-ikä on 12 vuotta. H/D10-12 -sarjan joukkueessa pitää olla vähintään yksi tyttö. Ensimmäinen osuus on H/D12TR (tukireitti) ja toinen sekä kolmas osuus ovat H/D10RR (rastireittejä). Osuuksilla ei ole hajontaa. Rastireittiradoissa (RR) on karttaan merkitty viitoitus K-pisteeltä maaliin, jonka varrella rastit ovat. Maastoon tämä viitoitus on merkitty yhtenäisellä valkoisella nauhalla ja karttaan oranssilla viivalla. Viitoitukselta saa poiketa. HUOM! RR-radan lähtökolmio kartassa on K-pisteellä noin 250 m vaihtopuomilta. Huoltajille on varattu alue ohjeiden antamiseen K-pisteelle johtavan viitoituksen varrelta. Alue on rajattu maastoon nauhalla.

Rastit ovat mallirastin mukaisia ja niissä on RR1, RR2 jne. -tunnukset. Myös leimasinlaudassa on tämä sama tunnus. Rastit on leimattava numerojärjestyksessä. Tukireittiradan (TR) viitoitus on sama kuin rastireitin viitoitus. Rastit ovat hieman erillään viitoituksesta ja ne on merkitty tavallisin numerotunnuksin. Tarkista rastinmääritteistä numerokoodien vastaavuus. Sarjan TR-osuuksilla pätee sama 10 minuutin lisäaikasääntö puuttuvasta leimasta kuin RR-osuuksilla (eli puuttuva leima ei johda hylkäykseen).

H/D12 lisäohjeet

Maksimi-ikä on 12 vuotta. H/D12-sarjan joukkueessa pitää olla vähintään yksi tyttö. Ensimmäinen osuus on normaalisuunnistusta (H/D12), toinen osuus tukireitti (H/D12TR) ja kolmas osuus on normaalisuunnistusta (H/D12). Sarjan TR-osuuksilla pätee sama 10 minuutin lisäaikasääntö puuttuvasta leimasta kuin RR-osuuksilla (eli puuttuva leima ei johda hylkäykseen).

H/D14 lisäohjeet

H/D14-sarjan joukkueessa tulee olla vähintään yksi tyttö. Kaikilla osuuksilla on hajonta.

H/D120, H/D150, H/D180 ja H210 lisäohjeet

Joukkueen jäsenten yhteisiän on oltava vähintään 120, 150, 180 tai 210 vuotta. Ikäsarjojen alaikärajat viestissä ovat: H/D120: 35 vuotta, H/D150: 40 vuotta, H/D180: 50 vuotta ja H/D210: 60 vuotta.

Uusintalähtö

Tarvittaessa järjestetään uusintalähtö. Normaali vaihto lopetetaan 10 minuuttia ennen uusintalähtöä. Uusintalähdöstä tiedotetaan kuulutuksella.

Karttojen palautus

Seurapussit saa noutaa uusintalähdön jälkeen. Seuraa kuulutusta. j

Kilpailukeskustoiminnot

Kilpailuinfo

Tulokset ovat nähtävissä tulospalvelusivuilla https://www.kokkens.fi/kilpailut/2022/finnspring/ 

Kilpailuinfo palvelee lauantaina kl 9 alkaen. Sunnuntaina info aukeaa kl 8.30.

Palkintojen jako

Palkintojenjako suoritetaan kuuluttajan ohjeiden mukaan henkilökohtaisessa kilpailussa sarjoissa H/D21E, H/D20E, H/D18E ja H/D16E. Seuraa kuulutusta. Kaikki H/D10RR, H/D10, H/D12TR ja H/D12-sarjalaiset saavat palkinnot maaliin tultuaan. Muut palkinnot saa noutaa tulosten selvittyä palkintopöydältä infosta. Palkintoja jaetaan kaikissa sarjoissa 1-3 ensimmäiselle. 

Viestikilpailussa palkinnot jaetaan sarjoissa H/D21A, H/D15-18, H/D10-12TR, H/D12 ja H/D14 tulosten selvittyä. Seuraa kuulutusta. Muut sarjat voivat noutaa palkintonsa infosta tulosten selvittyä. 

Viestiliigasarjoissa H21A ja D21A palkinnot jaetaan kolmelle (3) parhaalle. Muissa sarjoissa palkitaan voittajajoukkue.

WC:t

WC:t sijaitsevat kilpailukeskuksessa. Lauantaina lähtöviitoituksen varrella on WC. Sunnuntaina viestin vaihtoalueella on yksi WC.

Pesu

Pesupaikkaa ei ole tarjolla.

Myyntipisteet

Ravintolan valikoimissa on molempina päivinä lämmintä ruokaa kahvilatarjonnan lisäksi. Yleisimmät maksukortit ja käteinen käyvät maksuvälineenä.

Kilpailupaikalla on lisäksi urheilutarvikemyymälöitä.

Muksula

Maksuton muksula kilpailukeskuksessa lauantaina ja sunnuntaina klo 10.00 alkaen. Ennakkoilmoittautuminen keskiviikkoon 20.4. mennessä. 

Ilmoittautumiset (lapsen nimi, lapsen ikä, muksulassa oloaika, huoltaja, huoltajan yhteystiedot, erityishuomiot) ainojuslen@gmail.com 

Lisätietoja voi kysyä Ainolta p. 050 561 4154.

Ensiapu

Ensiapua on saatavilla kilpailukeskuksessa.

Kilpailukeskuksen sijainti ja toimintojen sijainnit

Kilpailukeskuksen osoite on Askolantie 48.

ONNEA KILPAILUUN!

Keravan Urheilijat ry ja Askolan Urheilijat ry