FinnSpring pitkän matkan kilpailun 23.4. WRE-status ja nuorten näyttökilpailustatus poistetaan – KILPAILUT PIDETÄÄN KANSAINVÄLISINÄ KILPAILUINA

Suunnistusliitto tiedottaa 14.4.2022: ”Suunnistusliiton valmennusjohto on päivittänyt nuorten edustus- ja näyttökilpailujen valintaohjeita. Keravalla 23.4. järjestettävän FinnSpringin näyttökilpailustatus on poistettu.”

Myös World Ranking Event (WRE) status poistetaan lauantain pitkien matkojen kilpailulta miesten ja naisten pääsarjoissa. Perusteluina molempiin päätöksiin on maaston lumitilanne, jonka takia ei osallistujille voida taata tarpeeksi tasavertaista kilpailua.

Sarjat juostaan kansainvälisinä kilpailuina, ja sääennusteet lupaavat ensi viikolle jopa 15 asteen lämpötiloja. Tervetuloa tekemään FinnSpringistä vuoden suursuunnistustapahtumien avausta!

7 kommenttia artikkeliin ”FinnSpring pitkän matkan kilpailun 23.4. WRE-status ja nuorten näyttökilpailustatus poistetaan – KILPAILUT PIDETÄÄN KANSAINVÄLISINÄ KILPAILUINA”

 1. Onko näihin nuorten sarjoihin nyt vapaat lähtöajat kun eivät ole katsastuskilpailuja?

  • Tiistaina 19.4. tulee valittavaksi lähtöajat muissa kuin eliittisarjoissa. Vielä ei ole tehty päätöstä eliittisarjojen lähtöajoista. Tiedotamme tästä mahdollisimman pian!

  • Eliittisarjojen lähtöajat arvotaan ja ne tulevat keskiviikkona 20.4. julkaisuun.

 2. WRE:n poistumisen takia vain 3€ hintaa alas pääsarjoissa? Mikä niistä nyt tekee 15€(!) kalliimmat kuin A-sarjoista?

  • 3 euron hinnanlasku tulee suoraan WRE-kilpailun kulun poistumisesta IoF:lle. Pääsarjoissa (E) on rahapalkinnot, joten hinta on siitä syystä korkeampi kuin muissa sarjoissa.

 3. Siis H21E-sarjassa osallistujat maksavat sarjansa rahapalkinnot itse. Onko kyseisessä E-sarjassa rahapalkinnot yhteensä kooltaan 15 euroa kertaa osallistujien määrä? Vai jaetaanko palkintorahaa vähemmän, eli maksavatko miehet suuren osan myös naisten rahapalkinnoista?

  • Yleisesti kilpailujen taloudesta: sponsorirahat ja kilpailun osallistumismaksut ovat tuloja, menoja taas ovat erilaiset lupamaksut, jätehuolto ja wc sekä mahdolliset maanomistaja- tai muut korvaukset. Näistä koostuu sitten positiivinen tai negatiivinen tulos. Suoraan ei siis H21E-sarjalaiset maksa itse palkintojaan, eikä esittämääsi laskelmaa ole käytetty maksun perusteena. Tämän vuoden hinnat ovat ihan linjassaan FinnSpring-kisan edellisten vuosien kanssa ja jos haluatte tarkemmin tutustua kilpailujen taloussuunnitteluun ja budjettiin, niin voin pyytää kilpailunjohtajaa ottamaan yhteyttä kilpailujen jälkeen. Nyt keskitymme sen verran kovasti kilpailun fyysisiin järjestelyihin, että yleiset keskustelut esimerkiksi kisojen hinnoittelusta käydään myöhemmin.

   Yleisesti hyvä aihe ja keskustelua voisi herätellä – suunnistuskisojen hinnat kun ovat esimerkiksi polkujuoksutapahtumiin verrattuna aika alhaisia ja etukäteistyöt ovat yleensä aika paljon enemmän aikaa vieviä.

   Toivottavasti vastasin jotenkin kysymykseesi, vaikka en suoraan osannutkaan vastata!
   t. Hanna / FinnSPring-kilpailun tiedottaja

Kommentointi on suljettu.