Lumitiedote Askolasta

Kuluneen viikon aikana lumitilanne Askolassa on kehittynyt suotuisaan suuntaan. Suurimmalla osalla maastoa ei lumesta ole haittaa, mutta silti lunta on vielä paikoin runsaasti. Eniten lunta on yleensä pohjoisrinteillä, taimikoilla, joissakin ojanotkoissa ja pienillä aukoilla. Lunta saattaa silti olla yllättävissäkin paikoissa. Myös jotkin polut ovat vielä lumen alla ja siten vaikeasti havaittavissa ja kuljettavissa. Huomioitavaa on, että kartalta ei aina pysty päättelemään, missä on lunta.

Koska lumen sulaminen on ollut nopeata, on myös vesi noussut tehden pieniä puroja suuremmaksi ja soita sekä painanteita lammikoiksi.

Viikonlopuksi on ennustettu edelleen melko lämmintä, joskaan ei niin lämmintä kuin kuluneella viikolla on ollut. Vaikka lumi paikoin haittaakin, tarjoaa Nietoonmetsä upeat puitteet FinnSpring -kilpailulle.

Nautitaan suunnistuksesta ja keväästä!
Ari Parviainen
Ratamestariryhmän johtaja